måndag 8 juni 2009



Får tacka Team Rini och alla andra som har arangerat denna tävling!!!! Mycket roligt har det varit ändå och fisk har vi fått så jag klagar inte. Är jävligt nöjd att ha fått en Öring faktiskt!!!!

Tackar även gasten Ola för fint sammanarbete med mig och tackar min bror som följde med även om han var skadad i handen. Brosan var ändå duktig med sin filmkamra, fick med dom flesta fiskarna och många fina spö böjningar Plus så fick han med många fina komentarer under filminspelning!!!! Hehe......

Längtar tills nästa tävling om ett år och jag kommer starkare nästa år!!!!

Nedanför står det om dom här två dagarna som jag " Tommy " , Ola , Brosan " Tobias " Har varit ute. Läs och njut om vårat feskeäventyr!!!

Sketfeske på er alla där ute ifrån Team SeaKing!!! Mvh Tommy


//TJ




Söndagen: På morgonen kom vi till Otterberget och börja plocka in grejer. Vädret kunde varit bättre. Grådaskiga moln med regn hänger runt oss. Vi var posetiva ändå. Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Efter starten så kör vi till en hotspot, riggar spöna och djupriggen där vi fick fisk igår och tydligen andra med. Efter utlägg så kokar vi lite bullens pilsner korv. Mycket gott på morgonen faktiskt. Efter en trög förmidda så tjuter det i en av rullarna, vi som e lite halvdåsiga flyger upp ifrån våra platser och väntar spänt på vad som har fastnat på wobblern. Fisken i andra ändan kämpa på bra, mycket bra faktiskt. Ola som stod o drilla fisken sa att det var nästan precis stumt i spöt o fisken drog ut lina, meter för meter. Efter ett tag så börjar vi få klarhet vad som händer, en riktigt figther till Gädda satt fast på kroken. När Gäddan kom i båten så vände vi om och körde över samma område. Det området var fint för både Gädda och Gös, gick ifrån 12 m djupt till 6-7 meter. Jag satte djupriggarna på 4 meters djup och vänta spänt på hugg igen. Yes, det tjuter i linan igen men fattar snabbt att det är botten jag har fastnat i. När vi är på väg och vända så slår båten stopp och riggarna sitter i botten!!! Helv...........!!!!

1 meter under båten helt plötsligt!!!! Nu var det till att handla snabbt, vi släppte på spärrarna på riggarna o börja jobba med dom. Styrbord sida kom upp rätt så snällt men barbord sida att destå bättre!! Nej!!!! Två spön till satte sig i botten. Det var bara att ta en sak i taget. Efter 15 min så hade vi fått upp två spön och en djuprigg. Djupriggen fick vi kämpa med riktigt, den hade kilat in sig bra imellan två stenar. Det va så grunt att jag såg botten ifrån min posetion. Tillslut fick vi upp riggen och det andra spöt men under tiden vi höll på med detta så kommer en mindre båt 20 meter ifrån oss och kör på samma grund. dom fastna med två drag men klara sig bra. Efter detta så markera jag ut på GPS:en detta grund för framtiden. Det var ett Team som hade kört på det grundet på lördagen och bomen hade pajat. Märkte att fler än jag hade vart o kört fast på detta grund, när jag veva upp draget ifrån botten kom två linor med. En Wobbler och ett skeddrag ifrån säkert 80 talet!!! Det var jävligt skönt och komma därifrån med allt man hade fastnat med och inga grejor gick sönder. Efter detta återhämta vi oss och skickade ut allt igen och nötade på. Inget mer fick vi denna dag än en hagelskur över oss. Ändå nöjda med dagen åkte vi in till bryggan med Gäddan och alla grejor kvar i båten.







Lördagen: Efter starten så åkte vi till beprövade jaktmarker, 10 min efter utlägg på djupriggen så hugger det. Dagen kunde inte börjat bättre. En fin liten Gädda på 2,3 kg. Efter en förmidda med lungt fiske och fint väder så kör vi över en en liten grundtopp och en fin Gädda hugger på. 3,3 kg vägde den. Sen så gick vi ut på lite djupare vatten och körde lite. fick se att ett av spötopparna ryckte lite mer än dom andra och jag fick veva in o kolla om de var nån liten Abborre som satt på men icke då, en liten öring hade fått smak på min wobbler. Första öringen för min del!!!! YES!!!! Liten men ändå öring!!!! Sedan efter det så gick klockan fort och kl. 18 skulle vi vara inne vid bryggan men vem säger att man inte kan dra en skaplig Gädda till!! Kl. 17,35 precis när vi börjar plocka ihop så får vi dubbelhugg, En fin Abborre på 8,3 hg kommer upp ganska fort medan jag " Tommy " bearbetar en till Gädda som synar insidan av båten. Sen efter upptagna spön o drag så blåste vi på in mot land.



Sumering av lördag: 3st Gäddor, 2 Abborrar, 1 Öring



Nu har vi riggat allt och väntar på hugg. blåser lite men inte så farligt!!!



Så klart e svenska flaggan på båten den 6 juni!!! mötte en reäll stört skur över oss när vi kom till Hova men det försvann fort o vi fick en fin lördag.









Nu e vi på väg till Skagern!!! Ser ut som de ska bli bra väder!!

onsdag 3 juni 2009

Fart o fläkt på göta kanal !!!







Lite händer det här på obyggda:) Som dom flesta vet så gör dom en tredje film av Göta Kanal.

Idag var dom hos oss:) Dom filma vid Stång kanalbro, nästan vid Wassbacken.

Dom filmade in ett bröllop som kommer med i filmen och de kommer innebära ett blöt bröllop med fart o fläkt!!!! Hehehe......

Dom Ligger o kör sin aluminium båt i 35 knop i kanalen!!!! Den båten har jetmotor om jag fatta rätt. 300 hk har den båten!!!!

Jag vill köra!!!!!
Här kommer några bilder som kan va roliga o se!!!


Roligt att få se sin barndoms idoler som Janne " Loffe " Karlsson o Magnus Härenstam men

Sofia Sommerfeldt var också roligt o få se!!!

Inte fel alls!!! hehehe......


Ses på lördag o söndag feskekompisar som kommer till Gösdraget!!!!


PS. Janne gilla inte maten idag, biffen var för seg!!! Hahahaha....


//TJ